top of page

70-TALSMAT I

70-TALSMILJÖ

1968 öppnade de första pizzeriorna i Sverige. Det råder lite tvetydigheter vilken som var den allra första, men att pizzan fick sitt stora genomslag årtiondet efter, på 70-talet råder det inga tvivel om. Det är värt att hyllas tycker vi eftersom denna maträtt etsat sig så djupt in i vår matkultur. Därför inspireras vi av just 70-talet i det mesta vi gör men försöker göra det i en nutida tappning.

 

Vi är inspirerade av hur människor på 70-talet slöt sig samman för att uppnå förändring - hur de kämpade för mänskliga rättigheter och mot orättvisor i världen. Vi är också inspirerade av inredningen och stilen från tiden där den eleganta "Manhattan-våningen" har influerat vår interiör. Detta vill vi återskapa på Deg. Vi vill att alla människor ska känna sig välkomna om så bara för att käka en fantastiskt god pizza och dricka något lika gott till. Det behöver inte vara svårare än så. 

 

Med detta i ryggen vill vi dessutom skapa den perfekta pizzan utifrån en perfekt deg. Degen står i fokus och utgör kärnan i alla våra pizzor. Därefter labbar vi med ingredienser och toppings för att skapa nya och unika smaker. Vi gräddar pizzan i det vi kallar "High temp", det vill säga i ca 460 grader. På ca 90 sekunder är pizzan färdiggräddad och redo att serveras. Denna metod och process har vi hämtat inspiration och kunskap från pizzans hemland Italien. 

_MG_6171.jpg
_MG_5791.jpg
_MG_5710.jpg

Det ska också tilläggas att vi tyckte det saknades ett riktigt bra pizzaställe i centrala Göteborg. Varför ska det inte kunna vara mysigt, fräscht och hippt att sitta länge och äta en pizza?! Eller två.

Alla pizzor serveras sliceade så det är enkelt för sällskapet att dela och smaka av varandra. På så sätt hinner man förhoppningsvis inte tröttna på en smak. Börja med en, sedan en till, osv...

Vi är väldigt nöjda och stolta över våra pizzor och hoppas kunna få ge dig en pizzaupplevelse du sent kommer glömma. Vår strävan är att få dig komma tillbaka igen och igen. 

_MG_6153.jpg

Följ oss på Instagram @deggoteborg

Instagram
bottom of page